Informasjon om smakingen på fredag

  • Selve strukturen i kurset kommer til å bli noe som dette

    • Introduksjon om Schätzel og litt generell informasjon om området, vinene, etc.

    • Jeg og Kai har en samtale om det han holder på med, hvordan han kom dit han er og fremtiden Så åpner jeg for spørsmål til Kai fra dere

    • Deretter pleier produsenten å takke for seg og vi kan analysere og diskutere vinen

    • Kurset pleier å komme til en naturlig slutt, som regel rundt 22.00

  • Om det skulle være noe spørsmål så send epost til med eller kontakt meg på telefon 99327705 om det er prekært. Håper jeg at alle har fått tak i vinen

 

Her kommer det noen stikkord om temaer jeg og Kai kommer til å snakke om og andre stikkord dere kan søke opp om det er ønske om å studere litt i forkant av kurset:

  • Tyskland – Rheinhessen – Nierstein – Roter Hang – Pettenthal, Ölberg, Hipping (vinmarker)

  • Riesling – Jordsmonn skifer (blå, grå og rød)

  • VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter) – klassifisering av vinmarker – Erste Lage - Grosse Lage

  • Økologisk agrokultur - Naturvin

  • Flor - Saccharomyces cerevisiae beticus

  • Solera

 Sjåast på fredag!

 

Påmelding - Kai Schätzel

8. mars Kl. 20.00
Pris Kr. 200,- pr deltaker

Her kan du melde deg på digital vinsmaking med Kai Schätzel 8. mars.
Even Brimi er kveldens vert.

Kai Schätzel er en produsent jeg har kjent i mange år og en av mine personlige favoritter, uansett land. Han holder til i Nierstein som er en liten landsby i regionen Rheinhessen i Tyskland, der han har lyktes med å bli en av regionens aller beste vinprodusenter.

Han har, så lenge jeg har kjent han, hatt en kontinuerlig utvikling både innenfor vitikulturen og vinmakingen sin. Han bruker metoder som jeg mener er meget fremtidsrettet. Etter besøket jeg hadde hos han i November 2023 ble jeg overbevist om at Kai sine unike ideèr og fremgangsmetoder er den absolutte korrekte veien for han å gå, resultatet taler for seg selv. Vinen vi skal smake på og diskutere med Kai er ett stort steg i denne retningen.

Kurset starter 20.00 og vinen vi skal fokusere på er Schätzel sin Steiner Riesling Solera, bestill så fort mulig så du er sikker på at får den i tide.

I forkant av kurset vil jeg legge ut tilleggsinformasjon her på hjemmesiden med tematiske fokuspunkt, hvordan seansen blir strukturert og forslag til de av dere som eventuelt vil lese dere litt opp i forkant av kurset om temaet. Smakingen vil foregå på plattformen Zoom og kommer til å vare mellom 1 1/2 til 2 timer. Påmeldte får tilsendt tilkoblingslenke.

Fyll ut skjemaet for å melde deg på